Programul liturgic în perioada următoare

Versiune tipar PDF version Send by email

„Este cu neputință celui povățuit prin încercări să treacă prin ele fără întristare. Dar după aceasta, de multă bucurie se umplu unii ca aceștia, și de lacrimi dulci și de gânduri dumnezeiești toți câți au cultivat osteneala și necazurile în inimile lor.” (Sf Ioan Carpatiul)

    Iubiți frați și surori, iată-ne ajunși în vremuri de încercare când suntem nevoiți să aplicăm anumite măsuri pe care nimeni nu și le-a dorit neapărat, însă pe care întoarcă-le Domnul spre folosul și întărirea noastră.

    Știm cu toții că s-a luat măsura ca orice eveniment organizat într-un spațiu închis, precum și orice eveniment care depășește 100 de participanți, organizat în spațiu deschis, să fie anulat pentru o perioadă. Întrucât duminica în mod obișnuit, dar mai ales la Sărbătoarea Buneivestiri ce se prăznuiește săptămâna viitoare, ne adunam în rugăciune mai mult de 100 de persoane, va trebui să „postim” și de la bucuria de a fi împreună adunați la umbra Bisericii și alăturându-ne îndrumărilor Sfântului Sinod, vă încurajăm să ne adunăm în rugăciune înaintea lui Dumnezeu, prin mijloacele tehnice (online) care ne stau la îndemână.

    În acest sens am rânduit ca atât timp cât va fi în vigoare această măsură de protecție, programul liturgic să se desfășoare afară, în limita a 100 de persoane, cu următoarele precizări:

    Vineri,                        ora 17:00 - Taina Sfântului Maslu

    Duminica,                 ora 9:30 – Acatistul Mântuitorului

                                          ora 10:00 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

    În aceleași limite vom săvârși și praznicul Buneivestiri, după cum urmează:

    Marți, 24 martie,      ora 19:00 – slujba privegherii

    Miercuri, 25 martie, ora 8:00 – Acatistul Buneivestiri
                                         
                                           ora 08,30 - Ceasurile 1, 3, 6, 9 și Obednița

                                          ora 9:30 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie  

 

    Părintele Rafail Noica, vorbind despre nădejde în vremurile de ispită amintea că atunci când un marinar este surprins de furtună pe punte și corabia intră sub valuri, mai ales atunci trebuie ca el să nu dea drumul stâlpului, de care ținându-se, își poate salva viața, ci să se țină mai strâns de el. De aceea, această furtună prin care încercăm noi să vâslim în aceste zile, nu trebuie să încurajeze nelucrarea sau depărtarea de Cel Singur Care poate potoli furtuna, și chiar dacă nu o va face în felul în care ne așteptăm noi, știm că ne va scoate la limanul cel liniștit.

    Vă îndemnăm așadar, să stăruim mai mult în rugăciune, transformând propria noastră casă în Casa Domnului alături de obștea în care Dumnezeu ne-a așezat, iar când furtuna va fi trecut, să ne putem întoarce la bucuria de a fi împreună mai întăriți în credință, nădejde și dragoste față de semenii noștri și de Dumnezeu, Care să ne acopere pe toți cu părinteasca Sa purtare de grijă!

    Cu prețuire, 

 

                                                         Arhim. Nectarie Clinci

                                              Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei

                                         dimpreună cu frații mei cei întru Hristos

Alte articole despre:

Adăugați un gând