Triunghiuri cu mere

Versiune tipar PDF version Send by email

Cu ingrediente puține, dar cu atenție la detalii, iese o bunătate de prăjitură.

Ingrediente

Pentru aluat

1 kg făină

2 bobițe de drojdie, cât o nucă fiecare

3 linguri zahăr

1 ½ cană apă călduță

1 ½ cană de ulei

coaja de la o lămâie

puțină sare

Pentru umplutură

2 kg mere

o linguriță scorțioară

200 gr zahăr

2 linguri griș

 

Cum se face?

Aluatul

1. În mijlocul făinii se face o mică scobitură în care se pune drojdia, zahărul și ½ cană apă călduță. Se amestecă în mijlocul făinii cu o lingură și se lasă 15 minute.

2. Apoi se frământă, adăugându-se cana de ulei, o cană de apă călduță, coaja de lămâie și sare și se lasă la crescut 30 minute. După ce a crescut se împarte în două.

3. Într-un vas se pregătește un amestec din 3 linguri făină cu 150 grame de ulei, până are consistența unei smântâne groase.

4. Fiecare din cele două părți se întinde ca o foaie; se întinde „smântâna” și se împăturește în trei, apoi în două și se întinde din nou (ca la „aluatul franțuzesc”).

5. Foile se împart apoi în triunghiuri.

Umplutura

1. Merele se dau pe răzătoare și se scurg de zeamă.

2. Într-o cratiță se toarnă puțin ulei, se pun merele, scorțioară (o linguriță), 200 gr zahăr, 2 linguri griș și se amestecă 10 minute. Se lasă să se răcească.

3. În fiecare triunghi se pune o lingură de umplutură și se rulează.

4. Se pune în tavă și înainte de a introduce la cuptor se mai lasă puțin la crescut. Se coc la foc potrivit timp de 30 de minute.

5. Când se scot se presoară zahăr pudră.

Alte articole despre:

Adăugați un gând