Cheesecake light
Cum să nu te bucuri când pregătești un desert sănătos pentru cei dragi?
Am primit această rețetă și am și gustat din prăjitură. V-o recomandăm, mai ales că are și un indice glicemic scăzut. Deci:
De ce avem nevoie?
Pentru blat
- 150 g făină integrală
- 100 g tărâțe de grâu
- 1 plic praf de copt
- 50 g fructoză
- un praf de sare
- 2 linguri lapte
- 100 g unt
Pentru cremă
- 800 g brânză dulce de vaci sau cremă de brânză (tip Philadelphia) – preferabil light
- 100 ml smântână (poate fi și unt)
- 2 ouă
- fructoză după gust (țineți cont că după prepararea termică fructoza își mai pierde din gustul dulce)
- 100 g vișine (sau căpșuni / fructe de pădure) congelate, mărunțite puțin la blender
- coajă rasă de lămâie – opțional
Pentru topping
- 250 g fructe congelate
- fructoză după gust
Cum se face?
Blatul
1. Se amestecă făina cu tărâțele, praful de copt, fructoza și sarea
2. Se topește untul la foc mic și se adaugă peste făină, impreună cu laptele, amestecând până se formează un aluat sfărâmicios
3. Se lasă la închegat aprox. 15 minute, apoi se așează în tavă și se întinde cu mâna, intr-un strat uniform.
Crema
1. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul până se formează o compoziție cremoasă, apoi se răstoarnă peste blat.
2. Nivelați crema cu o spatulă și introduceți tava, acoperită cu folie de aluminiu, la cuptorul preîncălzit, la 130°C, pentru aproximativ o oră.
3. Dacă aveți un aragaz pe gaze, este de preferat să se așeze tava cuptorului cu puțină apă sub tava cu prăjitura, pentru a nu se arde.
4. Când observați că a prins foarte puțină culoare, este deja gata. Chiar dacă vi se pare că mijlocul este puțin moale, după ce se va răci, se va întări.
Topping
1. Se fierb fructele cu fructoza până scade siropul și se toarnă peste prăjitură
2. Dacă nu aveți fructe proaspete, se poate pune un strat de dulceață fără zahăr, de casă.
Doamne ajută la „prăjiturit”!