„Cum se provoacă o nouă înflorire la orhidee”
Orhideele (phalaenopsis) sunt revelația ultimilor ani în materie de plante de interior. În mintea celor mai mulți dintre noi, orhideea este imaginată ca o plantă fragilă, cu viață scurtă. Asta până am cumpărat prima orhidee și am văzut că florile rezistă luni la rând! Dar după ce înflorirea se încheie, cum provocăm o nouă înflorire?
Iată câteva lucruri de luat în considerare.
Umiditatea. Atât pe timpul înfloririi, cât și în intervalul dintre înfloriri, rădăcinile plantei trebuie să dispună în permanență de o umiditate adecvată. Vara udați orhideea o dată la 7-10 zile, iar pe timp de iarnă o dată la două săptămâni. Foarte important: nu lăsați apa să băltească în ghiveci.
O altă problemă este umiditatea scăzută în locuințe, iarna. Evitați să așezați orhideea în apropierea caloriferelor. Iarna va aprecia foarte mult dacă ați așeza ghiveciul pe o tavă cu pietriș, unde să fie apă în permanență. Apa care se va evapora va crea un microclimat care va face atmosfera de interior pentru orhidee.
Fertilizarea. Fertilizarea este la fel de importantă ca și udările, iar orhideea trebuie să primească îngrășăminte o dată pe lună. În comerț puteți găsi fertilizatori speciali pentru orhidee. Vă recomandăm fertilizatori organici, pentru că nu sunt poluanți. Citiți continuarea articolului pe paradisverde.ro
Mulți iubim florile, dar nu știm toți cum să le dăm o îngrijire așa cum o merită. paradisverde.ro poate veni în ajutor, cu sfaturi pe care nu avem timp să le căutăm în cărți de specialitate. Mai mult, puteți și achiziționa soiuri de trandafiri, ori de pomi fructiferi, dintre cele mai diverse. E ... cum să spunem, zdravăn, ce mai!
În plus aceeași specialiști, cu aceeași seriozitate, știu tratamente inedite pentru acnee, e drept, pentru „pacienți” cu totul speciali. Și noi am cam suferit, dar ne-am făcut bine... După cum se vede!